Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Minecraft - Czy konieczne jest założenie firmy? Podatki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Planuję założyć serwer minecraft. Czy konieczne do tego jest założenie działalności gospodarczej? Czy może jest to obowiązkowe od konkretnej liczby dochodów? Czy trzeba odprowadzać podatek od zarobionych pieniędzy? Od jakiej kwoty?

Pozdrawiam.

Opublikowano
10 minut temu, Helios1993 napisał:

Do 1300zł miesięcznie nie musisz mieć działalności gospodarczej.

Natomiast trzeba odprowadzać podatki? I czy te 1300 zł to łączny zarobek czy mogę od tego odjąć koszt utrzymania serwera?

Opublikowano
1 godzinę temu, CubeStorm napisał:

Natomiast trzeba odprowadzać podatki? I czy te 1300 zł to łączny zarobek czy mogę od tego odjąć koszt utrzymania serwera?

W Polsce można zarobić 1300 zl bez opodatkowania tej kwoty, tyle ze jeśli przekroczyć choćby o 1 zł musisz do 7 dni założyć firmę

Opublikowano
2 godziny temu, Helios1993 napisał:

Do 1300zł miesięcznie nie musisz mieć działalności gospodarczej.

1 godzinę temu, Usama Su kocken napisał:

W Polsce można zarobić 1300 zl bez opodatkowania tej kwoty, tyle ze jeśli przekroczyć choćby o 1 zł musisz do 7 dni założyć firmę

Ok, a co jeśli przekroczę 1300zł a nie chcę założyć firmy? Chodzi mi o to, że jest coś takiego jak świadczenie usług jako osoba fizyczna. Czy to podpina się pod to?

Opublikowano
5 godzin temu, CubeStorm napisał:

Ok, a co jeśli przekroczę 1300zł a nie chcę założyć firmy? Chodzi mi o to, że jest coś takiego jak świadczenie usług jako osoba fizyczna. Czy to podpina się pod to?

musisz zalozyc wtedy firny i odprowadzac podatki jesli tego nie zrobisz to jeszcze naloza kary na ciebie bardzo wysokie nie mowie tutaj o 50 tys

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...